Zorgboerderij Aymara

Zorgboerderij Aymara is er voor een fijne dagbesteding voor mensen die zorg of begeleiding nodig hebben. Het verzorgen van de alpaca's, het werken in onze moestuin of het klussen op de boerderij zijn taken die aangeboden worden.

Wie en wat is Zorgboederij Aymara?

Grazende alpaca's voor de lol en de wol, gezellige blatende schapen, heerlijke eitjes van de kippen, knuffelen met boerderij kat en hond, een moestuin voor biologische groente, fruit en kruiden, een prachtige binnenruimte voor ontspanning en creatieve activiteiten. Op zorgboerderij Aymara is van alles te beleven voor een veilige, zinvolle en plezierige dagbesteding. De wensen van onze deelnemers staan centraal, we bieden daarin gepaste begeleiding en met elkaar maken we er een gezellige dag van!

Een dagbesteding tussen de alpaca's is heerlijk genieten. Alpaca’s  zijn heel nieuwsgierige en intelligente dieren en worden op deze boerderij gehouden voor de wol en de lol. Het is mogelijk om rustig tussen de dieren te zitten en hen te observeren. Wanneer zij het willen komen ze naar je toe en begroeten je door te snuffelen. We betreden hun energie en doen dit uiteraard met respect. De alpaca energie is een energie om tot rust te komen en die combi met het werken op onze boerderij is de perfecte balans voor een ultieme dagbesteding.
De naam Aymara is afkomstig van de inheemse volkeren die in de hooglanden van de Andes leefde en hun kleding sponnen van de wol van de Alpaca’s, die daar leefden.
Wij ervaren zelf de rust en ontspanning van het leven op een boerderij met deze geweldige dieren. Midden in de natuur, ontstond bij ons het idee om een zorgboerderij te gaan beginnen voor hulpbehoevende personen om ook hen te laten genieten op deze heerlijke plek. Wij hebben ons aangesloten bij Stichting Zorgboeren Noord-Holland en samen hebben we alles goed voorbereid en zijn gestart op 1 september 2021. Wij zijn enorm trots dat we deze unieke boerderij nu ook kunnen aanbieden als zorgboerderij.

Doelgroep
Op Zorgboerderij Aymara bieden we aan hulpbehoevende personen in diverse leeftijden een plek. Met kenmerken zoals het spectrum van autisme, een lichamelijke beperking, mensen met een niet geboren hersenletsel, burn-out, werklozen, beginnende dementerende ouderen of hulp aan mensen met een psychische hulpvraag.Waar nodig bieden wij hen aandacht en emotionele steun. Voor ons is het belangrijkste dat de deelnemers zich prettig voelen, de glimlach op hun gezicht is waar wij het voor doen.

Wat bieden wij?
➢ een kleinschalige opzet voor maximaal 10 personen
➢ wandelen in en rondom de boerderij onder begeleiding
➢ werken in de aangepaste moestuin
➢ lichte, aangepaste werkzaamheden (zoals vegen, tuin schoffelen, stallen uitmesten etc.)
➢ alpaca's, konijnen, schapen, poezen en honden verzorgen
➢ muziek luisteren en diverse creatieve activiteiten.

Visie en missie

Zorgboerderij Aymara verzorgt dagbesteding en en laat zien dat er vele mogelijkheden zijn om aan de zorgvraag van de deelnemers te voldoen. Wij bieden onze deelnemers een gestructureerde invulling van de dag met veel flexibiliteit. De activiteiten zijn op de individuele deelnemer afgestemd waarbij wij de holistische visie hanteren wat betekent dat we de mens zien als één geheel zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als op spiritueel gebied.  De achterban van de deelnemers zoals mantelzorgers of andere zorgverleners kunnen bij de dagbesteding betrokken worden indien gewenst.

Onze boerderij staat midden in de randstad en toch in het groen. Op deze unieke locatie worden alpaca’s gehouden en gefokt. Deze dieren staan bekend om hun intelligentie en rustgevende, stress verminderende uitstraling. 

Wij zijn een jong dynamisch team die denken in mogelijkheden en alle facetten op onze boerderij kunnen daarbij worden benut.

Iedereen is van harte welkom om op onze boerderij te komen kijken en om meer informatie in te winnen.

 

Bent u geïnteresseerd of heeft u nog vragen?
Stuur een mail naar info@alpacaexperience.nl 
Rick de Mooij en Wilma van Riel begeleiders van Zorgboerderij Ayamara beantwoorden uw vragen graag