Zorgboerderij Aymara

Zorgboerderij Aymara is er voor een fijne dagbesteding voor mensen die zorg of begeleiding nodig hebben. Het verzorgen van de alpaca's, het werken in onze moestuin of het klussen op de boerderij zijn taken die aangeboden worden.
SAMEN |BUITEN | GEWOON

Wie en wat is Zorgboederij Aymara?

Grazende alpaca's voor de lol en de wol, gezellige blatende schapen, heerlijke eitjes van de kippen, knuffelen met boerderij kat en hond, een moestuin voor biologische groente, fruit en kruiden, een prachtige binnenruimte voor ontspanning en creatieve activiteiten. Op zorgboerderij Aymara onderdeel van Alpacaexperience is van alles te beleven voor een veilige, zinvolle en plezierige dagbesteding. De wensen van onze deelnemers staan centraal, we bieden daarin gepaste begeleiding en met elkaar maken we er een gezellige dag van!

Een dagbesteding tussen de alpaca's is heerlijk genieten. Alpaca’s  zijn heel nieuwsgierige en intelligente dieren en worden op deze boerderij gehouden voor de wol en de lol. Het is mogelijk om rustig tussen de dieren te zitten en hen te observeren. Wanneer zij het willen komen ze naar je toe en begroeten je door te snuffelen. We betreden hun energie en doen dit uiteraard met respect. De alpaca energie is een energie om tot rust te komen en die combi met het werken op onze boerderij is de perfecte balans voor een ultieme dagbesteding.
De naam Aymara is afkomstig van de inheemse volkeren die in de hooglanden van de Andes leefde en hun kleding sponnen van de wol van de Alpaca’s, die daar leefden.
Wij ervaren zelf de rust en ontspanning van het leven op een boerderij met deze geweldige dieren. Midden in de natuur, ontstond bij ons het idee om een zorgboerderij te gaan beginnen voor hulpbehoevende personen om ook hen te laten genieten op deze heerlijke plek. Wij hebben ons aangesloten bij Stichting Zorgboeren Noord-Holland en samen hebben we alles goed voorbereid en zijn gestart op 1 september 2021. Wij zijn enorm trots dat we deze unieke boerderij nu ook kunnen aanbieden als zorgboerderij.

Doelgroep
Op Zorgboerderij Aymara bieden we aan hulpbehoevende personen in diverse leeftijden een plek. Met kenmerken zoals het spectrum van autisme, een mentale beperking, mensen met een niet geboren hersenletsel, burn-out, werklozen, beginnende dementerende ouderen of hulp aan mensen met een psychische hulpvraag.Waar nodig bieden wij hen aandacht en emotionele steun. Voor ons is het belangrijkste dat de deelnemers zich prettig voelen, de glimlach op hun gezicht is waar wij het voor doen.

Wat bieden wij?
➢ een kleinschalige opzet voor maximaal 12 personen
➢ wandelen in en rondom de boerderij onder begeleiding
➢ werken in de aangepaste moestuin
➢ lichte, aangepaste werkzaamheden (zoals vegen, tuin schoffelen, stallen uitmesten etc.)
➢ alpaca's, konijnen, schapen, poezen en honden verzorgen
➢ muziek luisteren en diverse creatieve activiteiten.

Open op dinsdag en donderdag

Missie

Aymara Zorgboerderij valt onder Stichting Landzijde. De missie draagt Aymara Zorgboerderij mede uit:

ELKE DAG VAN WAARDE ZIJN is de missie van Landzijde en haar zorgboerderijen dus ook van Aymara Zorgboerderij. 

Wij als zorgboerderij kunnen belangrijk zijn voor mensen, die elk om hun eigen reden, juist ons nodig hebben om gestimuleerd te worden actief te zijn, stabiel te blijven, zich te ontwikkelen, tot rust te komen, te genieten of om misschien de stap naar een (meer) zelfstandige plek in de maatschappij te kunnen maken.

Onze visie: een dag voor ieder van vrijheid creëert blijheid! 

Aymara Zorgboerderij steunt mensen met een zorgbehoefte en zorgt dat zij een voor hen inspirerende dagbesteding ervaren, waarin zij zich van waarde voelen. Zo helpt Aymara Zorgboerderij mee om mensen een volwaardige plek te geven in de maatschappij. Zowel jongvolwassenen als ouderen met een hulpvraag. 

Het doel van Stichting Landzijde als mede Aymara Zorgboerderij is om mensen met heel verschillende ondersteuningsvragen een prettige leerzame dagbesteding c.q. zorgarrangement aan te bieden op de boerderij. 

Op Aymara Zorgboerderij kunnen mensen echte dingen doen en echt meedoen. Met elkaar een zinvolle dagbesteding met vooral gezelligheid, plezier en ontspanning, voor ieder wat wils. Vrijheid in het maken van eigen keuzes, het buiten zijn en vrijheid in het zijn van wie je werkelijk bent wat goed is zoals het is! Iedereen is van waarde en dat creëert blijheid!

We werken met persoonlijke doelen en kijken naar de kernwaardes vanwaar uit we werken. Hierbij houden wij de visie van zinvolle dagbesteding en voor ieder wat wils in de gaten. Vanuit gezelligheid, plezier en ontspanning ontstaat er vrijheid om te werken aan persoonlijke ontwikkeling voor iedere deelnemer waardoor zij zich steeds meer gewaardeerd voelen vooral vanuit zichzelf. 

 

Bent u geïnteresseerd of heeft u nog vragen?
Stuur een mail: [email protected] of bel naar 06-43463044
Rick de Mooij en Saskia van der Vijver begeleiders van Zorgboerderij Ayamara beantwoorden uw vragen graag