Alpaca's | Alpacahoeve Klinkenberg

Alpaca's komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Met name in Peru, Bolivia, Chili en de Andes komen de dieren veel voor. De alpaca is een afstammeling van de lama en vicugna en behoort tot de kamelenfamilie. In Europa is de alpaca een zeldzaam verschijnsel, de export van alpaca's kwam namelijk pas in 1983 op gang. De alpaca's van onze eigen kudde stammen af van de dieren die in 2003 door ons zelf (Bert en Rick de Mooij) opgehaald zijn in Zuid-Amerika.

Huacaya en suri alpaca's

Er bestaan twee soorten alpaca's: de huacaya en de suri. Slechts 5% van alle alpaca's kunnen geschaard worden onder de suri variant. De huacaya is iets groter dan de suri. Daarnaast heeft ook de wol andere kenmerken. De huacaya wol is licht gekruld terwijl de suri een vacht heeft met lange dikke lokken. 

Wij hebben beide alpaca's gehad en verzorgd maar hebben de keuze gemaakt voor de huacaya alpaca's.

Alpacafokkerij en verkoop

De Alpacahoeve is een van de beste alpacafokkerijen van Nederland. Onze dieren winnen dan ook regelmatig prijzen op shows op basis van hun gezondheid en de uitzonderlijke kwaliteit van hun vacht.

Bent u op zoek naar een alpaca of heeft u specifieke vragen? De kans is groot dat wij u kunnen helpen als u op zoek bent naar een alpaca met een specifiek karakter of een bijzondere vacht.

Ga naar contact voor onze gegevens wij geven graag persoonlijk advies of/ en plannen een bezichtiging om u zelf de juiste keuze te laten maken.